Een nieuw schoolgebouw voor Montessorischool Venray

29 januari 2019
Op vrijdag 25 januari was het dan eindelijk zover! Na bijna 10 jaar in tijdelijke schoolwoningen te hebben verkeerd, konden we ons nieuwe gebouw aan de Boterbloem 45 in Venray officieel in gebruik nemen. Wat hebben we hier lang naar toe geleefd. En wat is er hard gewerkt om dit mogelijk te maken. We zijn trots op onze nieuwe school, directie en team, ouders en kinderen voor hun inzet en betrokkenheid, hun geduld en vertrouwen.
Nadat de leerlingenraad de nieuwe school had geopend kon iedereen naar binnen. Na een introductie van Gea van den Beuken, leerkracht bovenbouw, was er een welkomstwoord van Lex Spee, directeur bestuurder van MOZON. Hij bedankte iedereen die een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van het nieuwe schoolgebouw, waarin MOZON, samen met Korein Kinderplein uiteindelijk een Montessoricentrum zal ontwikkelen voor kinderen van 0-13 jaar. Een grote roze toren werd door MOZON bij deze gelegenheid aan haar school in Venray cadeau gedaan.
Floor Vermeulen, voorzitter van de Nederlandse Montessorivereniging, benadrukte met name de bijzonderheid dat er een nieuwe school in gebruik kon worden genomen, de pioniersgeest van MOZON in het zuiden van het land en de rol van de Nederlandse Montessorivereniging in het algemeen. Hij wenste iedereen veel succes in de nieuwe school.
Hierna was het de beurt aan directeur Petra Janssen die de kinderen en hun ouders bedankte voor de vele hulp tijdens de verhuizing. 'Mooi is het om te zien hoe kinderen, zonder uitleg en al vanaf de eerste schooldag in het nieuwe gebouw, zelfstandig gebruik maakten van het Werkplein', aldus Petra. 'De verbouwde school past dus helemaal bij de montessoriaanse manier van werken.'
Tenslotte brachten de kinderen een toost uit op de nieuwe school en werden ouders en genodigden verrast met koffie en gebak. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben veel belangstellenden de school bezichtigd en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd openingsfeest.
 
Wij wensen kinderen, ouders, verzorgers, directie en team en de collega's van Korein Kinderplein heel veel succes en plezier in het nieuwe schoolgebouw!


 

Facebook

Stichting voor Montessori-onderwijs
Zuidoost Nederland
Noordkade 2f
6003 ND Weert
(0495) 547998
info@mozon.nl